Kunskapsgapet

Vad är dina missförstånd kring Arbetsförmedlingen och arbetsmarknaden?

Grattis!

Du är ett steg närmare att ha färre fördomar om arbetsmarknaden och Arbetsförmedlingen.

“I want people, when they realize they have been wrong about the world, to feel not embarrassment, but that childlike sense of wonder, inspiration, and curiosity that I remember from the circus, and that I still get every time I discover I have been wrong: “Wow, how is that even possible?”
― Hans Rosling, Factfulness: Ten Reasons We're Wrong About the World—and Why Things Are Better Than You Think
3D-climber

Om kunskapsgapet

Hans Rosling är en person som inspirerar med sin förmåga att sprida kunskap och utmana våra invanda tankar. Han finns inte längre med oss men hans anda lever vidare i Gapminder. Klicka här (ny flik) för att besöka Gapminders webbsida.

Vi har inspirerats av Gapminders ”Worldview Upgrader” och fått deras tillstånd att göra vår egna version. Vi vill på detta sätt utmana dig och dina eventuella fördomar om Arbetsförmedlingen och arbetsmarknaden.

Vi har gjort denna prototyp med exempeldata. Vi tror på att man lär sig mer och snabbare om man har roligt på vägen, därför har vi försökt utveckla ett koncept där man kan sprida kunskap via gamification. Vår tanke är att kollegor på Af skall kunna prova på att använda prototypen och känna på om konceptet ska utvecklas vidare.

Kontakta oss vid intresse, länkar till sociala medier och webbsida finns under "Om oss"!

Video om Kunskapgapet
Innovationscenter logga

Digitalt Innovationscenter är en del av Arbetsförmedlingen som arbetar med innovation för framtidens arbetsmarknad. Framtidens arbetsmarknad är vår arbetsplats. Vi utforskar, prototypar och diskuterar innovation tillsammans med dig.

Klicka här (ny flik) för att besöka vår webbsida!

Facebook icon
Github icon
Instagram logo
Linkedin logo
Twitter logo